15. oktober 2018

E- MTB på dagsordenen hos 6 timer i skoven

Som nogen af de første løbsarrangører i Danmark, har 6 timer i skoven valgt at pimpe deres populære event op med et E-MTB event dagen i forvejen.

De unge arrangører bag løbet, håber og forventer at dette vil blive det største E-MTB event i Danmark på sigt. Konceptet følger i høj grad det klassiske 6 timer koncept, men forskellen er her, at man kun kan køre solo og duo.

Mads Bergmann og Frederik Bruun fortæller her kort om baggrunden for det nye koncept:

”Vi har længe gået og overvejet hvordan og hvorledes vi kan åbne en helt ny vinkel af MTB sporten. Vi vil gerne appellere endnu mere til den brede målgruppe, og efter at have forhørt os lidt frem og tilbage, valgte vi at satse på E-MTB. E-MTB er fremtrædende i sporten og flere og flere køber E mountainbikes, men der mangler konkurrencer for alle disse nye E-MTB ejere, fortæller Mads Bergmann.

 

Hvordan vil I sikre fair konkurrence i denne nye klasse?

Vi laver naturligvis nogle regler, som vi også har til det klassiske event. Mange af reglerne kan genbruges, men nogen skal vi nytænke helt. Blandt andet skal der være en regel der fortæller hvor meget kapacitet man har på sit batteri. Derudover skal vi selvfølgelig sikre at folk ikke har tunet deres cykler. Til vores løb er det dog ingen fordel at have tunet sin cykel. Når cyklen kører dobbelt så hurtigt, bruger den også mindst dobbelt så meget strøm. Så dør ens batteri på under én time, og så bliver det hårdt resten af tiden, griner Frederik.

 

Har I selv erfaring inden for E-MTB?

Vi har kørt lidt for sjov, men ikke noget helt vildt, fortæller de to og tilføjer:

Vi har allieret os med Danmarks største E-MTB-forening, der har indvilliget i at hjælpe med at lave en rute og opstille nogen regler, som tilgodeser E-MTB´erne bedst muligt. Dermed håber vi at kunne ramme vores målgruppe bedre, end hvis det blot er os selv der står for det.

 6 timer i skoven bliver afholdt weekenden d. 3. og 4. august 2019. Det nye E-MTB-løb løber af stablen om lørdagen og det klassiske 6 timer i skoven bliver afholdt om søndagen.

//Mads

 

Til nyheds side

1 comment on “E- MTB på dagsordenen hos 6 timer i skoven

  1. Henrik Andersen siger:

    Det ser vi frem til, det er lige hvad os e mountainbikere mangler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to top